ponedjeljak, 12. prosinca 2016.

Secret Santa

Kao i svake godine tako i ove u ekipi izvlačimo Secret Santu.  Za one koji ne znaju to je igrica u kojoj izvučete papirić sa imenom osobe kojoj ćete biti tajni deda mraz i kojoj morate darivati neki poklončić, iznos poklona svi međusobno dogovorite.
Ove godine sam odlučila napraviti nekoliko DIY poklončića.

1. COOKIE IN A JAR je nešto što već dugo viđam po netu a činilo mi se kao super poklon za secret santu.
Pinterest je pun cookie in a jar recepata ali je jako malo onih koji su napisani u našim mjernim jedinicama a budući da mi se nije svaki sastojak dalo posebno mjeriti napravila sam  prema prvome koji je imao naše mjerne jedinice. Bilo je i tu ponešto improvizacije tako da nemam pojma kako će mom secret santi ispasti kolačići, nadam se da me neće proklinjati :)

za kolačiće u teglici trebate 


Recept

- 270 g glatkog brašna - ja sam imala samo 200 g brašna, do trgovine mi se nije išlo pa sam ovih 70 g dodala Speculaas keksa, nadam se da to nije bila jako loša ideja.
- 250 g čokoladnih picaboca - kuglice sam odokativno stavila jer su bile prefine i ostatak sam pojela. Ima ih za kupiti u Konzumu na odjelu gdje su sve te forice za kolače.
- 150 g smeđeg šećera - ja sam koristila  Encian tamni muscovado kojega koristim za sve.
- 95 g bijelog šećera 
3 g praška za pecivo
- vanilin šećer
- prstohvat soli
- cimeta po volji 

osoba kojoj teglicu poklonite naknadno treba dodati

- 160 g maslaca
- 1 jaje
- 25 g zobenih pahuljica - tako piše u receptu ali nije da se baš mora. I ovako mi sve  izgleda da će biti suho pa ne znam gdje da još te zobene uvalim.


lega-lega crni roko i njihova bijela kemijska su poslužili da napravim ceduljicu sa porukom i uputama o korištenju teglice 
na ceduljicu koja visi napisala sam upute da osoba kojoj poklonim teglicu zna što da s njom radi



2. OKVIR ZA SLIKU

Imam hrpu ovih jeftinjara okvira za slike iz Ikea-e pa sam neke malo promjenila tek toliko da se istaknu u hrpi običnih. Ako imate neki okvir koji vam ne treba a da se po njemu može crtati, uzmite  marker i napišite nešto, nacrtajte ili zaljepite i budite sigurni da takav nema nitko.
Stvarno vam ne treba nikako umjeće da tako nešto napravite, doslovno možete točkice raditi ili bilo koji oblik koji znate a sigurno će vam biti draži od ostalih običnih okvira. U okvir možete staviti neku fotku sa osobom kojoj poklanjate, napraviti kolaž ili ubaciti nešto što vas podsjeća na nekoga.


za ovaj sam koristila samo marker i crtkarala trokutiće 


za ovaj sam koristila selotejp s kojim sam izolirala dio na koji ne želim da marker pređe i samo sam prebojala markerom. 
Također možete naljepiti selotejp zig zag ili bojati sa nečim drugim što vam je pri ruci.

ovako se ta dva okvira uklapaju u svoju jednoličnu braću okvire na zidu


3. KUGLA ZA BOR
    Ovo uopće nije trebao ispasti neki diy projekt ali je igrom slučaja ispao. Naime kugla mi se po stolu otkotrljala dok sam radila prethodni okvir i zamusala se na taj zlatni marker. E tako je prvo nastao jedan trokutić, od trokutića borić i na kraju još jedan poklončić. Kuglice sada imate po kojekakvim akcijama a ja sam ovu veliku crnu mat kupila u Kiku za 8 kn.



Nadam se da su vam se tutoriali svidjeli i da ćete nešto od toga pokušati napraviti sami. Do Božića su još svega 2 dana a za svaki od ovih poklončića vam treba 10 minuta max.
Je li netko od vas radio nešto slično? Slobodno napišite dojmove i pošaljite fotke ako nešto od ovoga napravite.





1 komentar:

  1. Jako lijepo, stvarno ne treba puno za napraviti nešto kreativno i unikatno, a takvi darovi su najbolji! ;) <3

    OdgovoriIzbriši